March 25, 2009

Honeymoon in Hong Kong bersama Ms. Turtle Part 2
















Haa, ni isteri aku depan Masjid Kowloon


Ni la Masjid Kowloon. Kat sini nampak bnyk pakistani yang semayang. ade gak mat salleh aku tgk. Masa aku kat sana, peminta sedekah pun ade gak. yang jadi peminta sedekah tu org mat salleh UK. aku bagi gak la die sikit. tak tahu la cukup ke tak untuk die makan. kat hong kong ni makanan mahal. harap2 die pandai2 la sendiri kan.


















Ni gambo geng tour kiteorg la. Aku dgn isteri aku aje melayu. Aku sorang aje bomoh


Dalam gambo tu geng tour kiteorg. Dieorg muda2 gak. sekepala gak la. tour guide kiteorg tak pandai cari makanan muslim. so end up kiteorg makan benda yang tak sedap langsung and tgk mereka2 ni makan benda yang baunye enak2 belaka (tapi tak halal la).. therefore aku dgn isteri aku fedap. kiteorg pi makanan islam nye restoran sendiri. lagi puas hati. Oh ya, kalau korang tgk kasut aku tu yang warnanye coklat tu, haaa kalau korang jumpa mcm tu jangan beli. Tu lapisan dlm kulit babi!!! Celaka nye Rockport. buat kasut selesa, lawa siap tapak die penuh angin mcm air nike tapi adehhh. buang duit aje beli...


















Matahari terbenam dari pandangan rig West Janus


Dengan jumpa org minta sedekah, pakai kasut kulit babi pi jalan jalan and tour guide yang tak reti cari makanan halal best, still aku rasa best jalan jalan. Gambo2 jalan2 ni buat aku makin rindu kat rumah subang, kat org rumah (ms. turtle) dan rumah aku yang belum siap grille kat mutiara indah tu. Sayu aku bile tgh keje2, ternampak matahari terbenam kat West Janus ni. Kalau aku ikut and pi ke arah matahari ni, aku gerenti sampai semenanjung (tempat ms.turtle bertempat). sobsobsob

1 comment:

  1. i think kasut rockport mmg byk yg pig skin lining la. kat klcc/midvalley kan ada...

    sama cam Zara & Topshop.

    ReplyDelete