September 8, 2011

Not the standard practice

I am not the kind of person yg 'into' memohon maaf time hari raya. No, not because x rase mcm ada kesalahan, of course ada...but i do feel that forgiveness should be asked and given at anytime. Even my family pon xdela satu specific session wajib utk bermaaf-maafan, kadang2 dah petang tu baru la i bising2 suruh bermaafan. Tu pon sbb nak bergambar hehe. One of the reason plak i guess, whenever Raya we will be rushing to the mosque and then to the graveyard and then to the open houses...so kinda terkejar2 and xsempat nak make sure everybody's ready to bermaaf2 secara formal. Selalunya, my sis lambat siap...so kang die xde plak dlm session tu (padahal dia yg paling banyak dosa -- hahahahaha acah je)



Kami yang sedondon


This year, our sesi bermaafan was done the evening of the first Raya, after completing the usual routine of Hari Raya Pertama di Kedah. So dengan mekap yg tidak seberapa and badan yg dh agak melekit, kami pon bersalaman and bermaafan...simple2 je, our family does not have the teary eyed session..entah...xpenah kot nangis2 hehehehe. dh banyak drama through out the years kan, so xperlu la di pagi raya nak sedih2 hehehehe. in fact i am happy because this year marked the completeness of myself as a woman. I am a daughter, daughter in law, wifey, sister, sister in law, mother....alhamdulillah...syukur ke hadrat mu Ya Allah.... My husband pon nampak sangat gembira dpt beraya dgn daughter kesayangannya. He is very proud of her...senyum lebar bila org kata anak dgn comel hehehehe.



sama tak?


Iris on the other hand, is very happy with the ramai-ness of people yang nak melayan dia. She is one happy girl playing with cousins and enjoying the company of uncles and aunties. semua nak dukung and lambung2 dia...suke la tu. Walaupon, sedikit panas badan die sbb travel jauh and jumpa mcm2 orang..tp ligat tetap ligat ok. tp mummy tetap steady sebab ramai kakitangan nak membantu hehehehe...suke! okla...sedikit sebanyak about my raya this year....a fulfilling one, alhamdulillah...


pok amai2


p/s - gambar daddy xde dlm pc..nanti upload ok dear hehe


2 comments:

  1. hai,selamat berkenalan.my family pun takde teary session ni.just salam n minta maaf.takde nk tulis skrip bagai.hihi

    ReplyDelete
  2. Hai Deena... I try gak nak buat serius2 sesi ni, tapi mesti xberjaya heehe. Xpela kan, just be ourselves kan?

    ReplyDelete