October 3, 2011

Betul ke? Does Shaklee works for everyone? Mari share pengalaman saya dan rakan2..

Menjawab soalan di atas agak subjektif sebenarnya...sebab kalau bergantung pada vitamins sahaja tanpa berusaha utk pam dan mengamalkan pemakanan yg sihat, memangla takkan dapat hasil yang positif! betul tak? and pada pendapat saya, vitamins ni reaction nya berbeza2 pada setiap individuals. ada yang cepat je nampak hasil nye..and ade yg ambil masa sket. Macam saya sendiri contohnye, setelah 2 minggu berusaha barula nampak hasilnya...susu bertambah volume and bertambah pekat. Yang penting, jangan give up and teruskan usaha. Nasihat kepada diri sendiri gak ni, sbb kebelakangan ni sangat sibuk dgn urusan ofis and hujung minggu plak sibuk mengemas rumahtangga hehehe. Memang kadang2 tu malassss sangat nak pam! Tapi sebab nampak apa akibatnye kalau x pam (susu drop!) terus jadi insaf...sikit la hehehe. ish ish bad mummy!

Ok...So untuk menjawab soalan di atas and xmenjadi bias, saya kongsikan pengalaman rakan2 BSC (Breastfeeding Support Club) yang membeli Set B Breastfeeding Set dari saya and mengamalkannya.

Testimonial dari Ijan yang di email kepada saya...
Salam mommies,

I nak share my review pasal shaklee alfalfa ni..last week saja try beli utk keep up production masa bulan pose ni..sbb dok tanya org ramai ckp susu makin pekat, so baby kenyang lama eventhough minum sikit jek..lepas 1 week dah makan (dlm 5 biji malam before tido, if sempat makan 5 lg after sahur), rasanya mmg susu makin bykla..pagi2 lepas subuh mmg leh rasa breast full even tough baby minum gak thru the nite..

kalau nak compare,
before alfalfa: production 24oz, 3x pumping, last pump session at 7pm
after alfalfa: production 24oz++, 3x pumping, last pump session at 5pm

so alhamdulillah mmg nampak effect..eventhough tak makan galactagogue lain..


Yang ni pula di email kepada Kak Emy..rakan seshaklee saya...from Yanty..

Susu bdn jd makin pekat. And quantity still sama lagi…yg bagusnyer..ptg smlm susu xdrop ..hihi..syukur…
Membantu jugak la supplement Shaklee ni ye?..nnt klu I nk tambah stok atau koleksi vitamin I roger u…


Banyak lagi testimonial sebenarnye..tapi yang verbal, so nanti saya compilekan di lain masa ok? Dari email2 ni nampakla yang Shaklee set ni sangat membantu ibu2 ni, tepuk dada tanyela selera...kan? Anda bila lagi??? Kalau berminat sila hubungi saya di 0126634559/0162158301. Atau boleh je drop comment, walaupon skali skala je update blog...saya sentiasa browse blog ni :D

No comments:

Post a Comment